Novalić o izborima: Očekivanja su bila skromna, sretan sam što je SDA u mojoj izbornoj jedinici ostvarila pobjedu

Podijelite vijest

Nakon okončanih Općih izbora oglasio se premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji se jučer našao i na američkoj crnoj listi.

Nije komentarisao navode američke administracije, nego se osvrnuo na rezultate izbore, gdje je SDA u njegovoj izbornoj jedinici bila prva po broju glasova, a unutar liste SDA Fadil Novalić je prvi po broju glasova.

– Ovo su moji prvi izbori i moja očekivanja su bila skromna, neizmjerno sam sretan što je SDA u izbornoj jedinici u kojoj sam bio kandidat ostvarila pobjedu i obezbijedila dva mandata za Zastupnički dom Parlamenta FBiH – naveo je Novalić.

ČITAJ JOŠ:  Pad na planini: Novalić slomio zglob, ruku, dva rebra, na KCUS-u proveo sedam dana

Kazao je da ga raduje što je grad Huseina-kapetana, kako je naveo, prvog borca za nezavisnu BiH, konačno u boji stranke koja je tu, kako navodi, izborila nezavisnost.

– Hvala mom Gradačcu na povjerenju! Hvala vam prijatelji od srca. Mnogi su govorili da je nemoguće, da SDA ne može pobijediti u toj jedinici i da to ostaje bastion SDP-a. Narod je širom Federacije prepoznao rezultate Vlade i dao zeleno svjetlo listama SDA za PFBiH. Hvala vam i nastavit ću da radim u interesu naroda, sviđalo se to nekome ili ne – poručio je Novalić: 

ČITAJ JOŠ:  SDA: Pozvat ćemo sve relevantne stranke na dogovor o formiranju vlasti

Facebook status Fadila NovalićaFacebook status Fadila Novalića FOTO: SCREENSHOT