Nove članice “Hurricanea”: Upoznale smo se na potpisivanju ugovora, bivše Uraganke davale su nam savjete

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jovana Radić, Miona Srećković i Sara Kuruma (Kourouma) kao aktuelne članice grupe “Hurricane” nastavile su gdje su stale Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević.

Mjesecima se pisalo o raspadu popularne srbijanske grupe, da bi u septembru bilo objelodanjeno ko će “naslijediti” trojku u ovom muzičkom projektu. I za sada Radić, Kourouma i Srećković odlično se snalaze.

Početkom novembra objavile su numeru “Poljupci u zoru” koja se dugo zadržala u trendingu na YouTubeu, a do danas broji više od 14 miliona pregleda i slušanja na ovoj platformi.

U intervjuu za “Dnevni avaz” ove dvadesetogodišnjakinje otvoreno su govorile o izazovima s estradom, odnosima s bivšim članicama “Hurricanea”, popularnosti, ali su nam otkrile i kako se dogovaraju, te koja ima “glavnu riječ”, a koja najviše kasni.

Miona Srećković: Ne kajem se

Već nekoliko mjeseci dio ste grupe „Hurricane“, kako Vam se do sada čini?

– Odlično je sve. Atmosfera je vrlo radna i energična. Svaki dan imamo aktivnosti poput časova plesa, treninga, pjevanja kao i vježbanja repertoara za nastupe. Mi se odlično slažemo, tako da vlada divna energija.

Numera „Poljupci u zoru“ odlično je prošla te ima više od 14 miliona pregleda na YouTubeu. Jeste li se nadale tome?

– Iskreno ne, jer nismo znale kako to sve funkcioniše. Znale smo da je pjesma dobra i da će se dopasti publici, ali nismo očekivale da će pregledi ići tako brzo. Sve u svemu, prezadovoljne smo.

Tekst je pisala i Sanja Vučić, bivša članica grupe. Je li to znači da imate njenu podršku?

– Naravno, i Sanjinu kao i Ksenijinu i Ivaninu. Sve tri su nam mnogo savjeta dale tako da se trudimo da primijenimo svaki jer nam to mnogo olakšava početak.

Kakvi su Vaši odnosi s bivšim „Uragankama“?

– Odnos nam je divan. Žao nam je što ne možemo svih 6 da budemo u grupi. To bi bilo potpuno ludilo. Jako se dobro slažemo, slušale smo ih sve što su nam rekle i vjerujemo im.

Zašto ste odlučili iz Pariza preseliti se u Beograd? Ima li dana kada se kajete?

– U Beograd sam se preselila zbog ulaska u “Hurricane” grupu. Prije sam ga posjećivala s vremena na vrijeme, ali zbog obaveza koje imam u grupi, morala sam da dođem ovdje. Ne kajem se. Trenutno živim onako kako sam oduvijek željela kad je posao u pitanju. Nedostaje mi porodica, ali smo svakodnevno na vezi preko telefona.

Jovana Radić: Samouvjerena sam

Plaši li Vas da nećete uspjeti dostići ili nastaviti ondje gdje su Sanja, Ivana i Ksenija stale?

– Ne plašim se, samouvjerena sam i vjerujem u nas. Koji god uspjeh napravile, bit ću ponosna zato što sam svjesna truda koji ulažemo svakodnevno.

Kako ste se Vas tri upoznale? Onako, onaj prvi moment kada ste se vidjele, šta ste pomislile?

– Upoznale smo se na dan potpisivanja ugovora. Pomislila sam: “Kako to Sara bolje priča srpski nego Miona.” I naravno na prvu su mi bile preslatke i prelijepe. Pogledale smo horoskop i odmah sam znala da će sve funkcionisati! Intuicija me nije prevarila!

Šta Vam je do sada najzanimljivije u cijeloj ovoj priči, a šta najteže?

– Najzanimljivije mi je što smo 24/7 aktivne, upoznajemo divne ljude, po malo se šalimo, ali i ozbiljno radimo. Najteže mi je što sam odvojena od porodice.

Kako i hoćete li stići sve obaveze prema fakultetu? Odakle želja za medijima, pored muzike i plesa?

– Pa ja sam vrlo šarenolika i volim od svega po malo. Medicina mi je ogromna ljubav i planiram jednom da joj se vratim, a želja za medijima, pored muzike i plesa, mi se pojavila spontano. Ako već volim da budem ispred kamera što da ne zavolim da budem iza ili makar naučim o svom poslu iz druge perspektive. Obrazovanje mi je uvijek bilo bitno i nikada ga neću zanemariti, ali trenutni fokus stavljam na našu grupu i njen budući uspjeh.

Sara Kuruma: Očekujte neočekivano

Sada ste dio estrade. Kako gledate na nju?

– Estradu gledamo kao jedan veliku priliku da ispunimo svoje snove, ali i naravno kao veliki izazov jer treba izdržati taj tempo i pritisak.

Koji su Vaši sljedeći projekti?

– Naši sljedeći projekti su svakako vezani za pjesme. Za album je još rano mada, od nas uvijek očekujte neočekivano kao i s prethodnim članicama. Najviše smo sada fokusirane na nastupe koji nam dolaze i jedva ih čekamo.

Koja od Vas ima „glavnu“ riječ? Koja najviše kasni? Koja je najveća spavalica, a kome treba najviše da se spremi?

– Nijedna od nas nema glavnu riječ, uvijek saslušamo šta koja ima da kaže i prijedlog koji je najbolji, taj izaberemo. Ili većinskim glasanjem. Najviše kasni Jovana, ali ne pretjeruje, sve kasnimo ponekad. Najveća spavalica, pa opet, Jovana. Ona mnogo voli da spava, da može spavala bi cijeli dan. Što se tiče spremanja, pa tu se već lomimo, ne zna se kojoj više treba, ali ako je u pitanju šminka, to sam ja, meni treba puno vremena da se našminkam.

  • Kuruma: Sve zavisi od toga kako koristiš svoju ljepotu Foto: Promo

Tri djevojke, tri karaktera, tri stila… Kako se usaglasite oko svega?

– To nas često pitaju. Kao što sam već rekla, saslušamo mišljenja i gledamo šta je najpametnije. Tu je i naš tim saradnika s kojima se uvijek konsultujemo. Mislim da nam je dosta lakše oko međusobnog slaganja, jer smo mlade i vrlo lako i brzo se dogovaramo oko svega.

Jeste li ikada posjetili Gvineju, odakle ste porijeklom? Koliko Vam Vaš egzotični izgled pomaže ili možda odmaže u poslu za koji ste se odlučili?

– Posjetila sam Gvineju, ne idem toliko često, moj otac je više posjećuje zbog posla. A ja sam porijeklom iz Gvineje. Što se tiče izgleda, rođena sam u Beogradu pa ni ne osjećam da se razlikujem od bilo koga. Koliko dobrog može da donese toliko i loše, sve zavisi od toga kako koristiš svoju ljepotu.

Avaz