Portal 072info

Nove padavine: Pred kraj dana na sjeveru Bosne očekuje se jače nevrijeme

U Hercegovini jutros je sunčano, a u Bosni preovladava pretežno oblačno vrijeme. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i opada.

U Hercegovini danas će biti pretežno sunčano, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jače nevrijeme je izglednije u sjevernim područjima Bosne.

 

U večernjim satima se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa zapada koji će se u noći premještati prema istoku i uslovit će kišu, pljuskove i pad tamperature zraka. Vjetar će biti slab do umjerene jačine. U Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka u Krajini između 22 i 26 stepeni. U većem dijelu Bosne najviša dnevna temperatura između 25 i 30 stepeni, a u Hercegovini od 29 do 33 stepena.

U Sarajevu danas će veći dio dana biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Podijelite članak