NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ SU POGINULE DJEVOJČICE: Nije imao ko da ih pričuva, ubila ih struja

nastradale djevojcice obrenovac 696x394 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ostavila sam ih same u stanu tek drugi put dosad.

Morala sam da idem na posao, inače bih dobila otkaz.

Nije imao ko da ih pričuva, a ja moram nekako da zaradim za koricu hljeba. Rekla sam im da budu dobre i da se čuvaju. A onda su mi javili da su njih dvije poginule. Šta ću sad bez mojih anđela…

Ovako u suzama i bolu priča Marija Vujičić (24) iz Obrenovca, majka Mie (7) i Mine (5), koje su u subotu po podne stradale od strujnog udara u kupatilu. Njena najmlađa kćerka, stara tri godine, u trenutku incidenta bila je u drugoj sobi i nije povrijeđena.

Nesreća se dogodila na šestom spratu zgrade u Karađorđevoj ulici u centru Obrenovca, gdje je ova samohrana majka sa tri kćerke živjela kao podstanar posljednjih nekoliko mjeseci. Stan je juče bio zapečaćen, a tijela stradale djece poslata su na obdukciju.

Tijela djevojčica pronašao je njihov kum Aleksandar Marinković. Komšije iz ove višespratnice primjetile su da se voda iz stana na šestom spratu sliva sve do trećeg.

Lupali su na vrata, ali im niko nije otvarao. Pozvale su vlasnicu stana, koja je odmah kontaktirala sa Marijom, koja je u tom trenutku bila na poslu u rasadniku, gdje radi za dnevnicu od 1.600 dinara. Marija se uplašila i zvala kuma Aleksandra, koji je odmah odjurio tamo i zatekao stravičan prizor.

  • Njih dvije su ležale na podu kupatila, jedna na drugoj, pored veš-mašine – drhtavim glasom priča Marinković.
  • Prizor je bio strašan. Mislim da ih je ubila struja iz stare veš-mašine, a ne iz bojlera. Ova starija je držala tuš u ruci, a mlađa je imala opekotinu duž cijelog tijela, na mjestu gdje je prošla struja. Bile su modre. Počeo sam da ih oživljavam, i supruga i ja, dozivali smo u pomoć, neko od komšija je pozvao Hitnu, koja je došla za nekoliko minuta. Tad sam se sjetio najmlađe djevojčice. Otišao sam do dnevnog boravka i video je kako spava na krevetu. Ekipa Hitne više od sat vremena pokušavala je da reanimira moje kumice. Oko 17 sati su konstatovali smrt. Nije im bilo spasa.
ČITAJ JOŠ:  Maglaj: Dvadeset radnika Natrona u podrumima se bukvalno davi!

Marinković kaže da nije tačno da je voda u stanu bila do koljena, već samo na podu kupatila. Bojler je, navodi, promijenjen kada se Marija ovdje uselila, te da zato sumnja da je mašina za veš ubila djevojčice dok su se prskale vodom. S obzirom na to da je Marijin suprug u zatvoru, kum je preuzeo brigu o ovoj samohranoj majci i njenim kćerkama.

Ožalošćena majka kaže da su bile više gladne nego site.

Gledajući u pod, Marija tiho priča da je imala težak život. Njen otac je prije nekoliko godina počinio samoubistvo, tako što se zapalio u kući. Muž koji ju je, kako kaže, maltretirao, završio je u zatvoru zbog obljube njene dvanaestogodišnje sestre. Da cijela situacije bude gora, telefonom je snimao odnos sa djevojčicom i pokazivao ga prijateljima. Udala se sa 17 godina i kaže da je tada krenuo njen pakao:

  • Primam 20.000 dinara dječjeg dodatka, ali to ode na kiriju koju plaćam 140 eura.
ČITAJ JOŠ:  Automobilom usmrtio dijete, pa pobjegao: U toku potraga za vozačem

Najstarija je išla u prvi razred, a dvije male u vrtić radnim danima. Nisam imala kome da ih ostavim na čuvanje. Kumovi mi najviše pomažu, kupili su za najstariju kćerku knjige, patike, školski ranac. Moje kćerke nisu razdvajali od svoje djece. Pisali smo socijalnim službama, tražila sam neku pomoć kako ne bih morala da radim, već da budem sa djecom.

Odbijali su me govoreći da sam sposobna za rad. I meni nije teško da idem na posao, ali vikendom nisam imala gdje da ostavim kćerkice. Sa majkom ne razgovaram, izbacila me je prije dvije godine sa djecom na ulicu, dok sam imala temperaturu 40 stepeni. Pokucala sam kumovima na vrata i oni su mi pritekli u pomoć.

ČITAJ JOŠ:  Auto sletio sa ceste i udario u metalnu ogradu: Jedna osoba poginula, dvije povrijeđene

Još uvijek nije poznat tačan datum sahrane, jer su tijela stradalih sestrica poslata na obdukciju. Kako kaže Marinković, očekuje se da će to biti završeno do utorka ili srijede, kako bi djevojčice do kraja nedjelje ispratili na vječni počinak.


Danas dan žalosti

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković juče je izjavio da je sjednica opštinskog vijeća odlučila da danas bude proglašen Dan žalosti na teritoriji cijele opštine.

  • Kada pogledate oči majke koja je izgubila dvije kćerkice shvatite koliko su sve ostale stvari zbog kojih se brinemo i nerviramo svakodnevno, potpuno nevažne. Tužan, pretužan dan za naš Obrenovac. Počivajte u miru, anđeli mali – napisao je Čučković na Facebooku, pišu Novosti.
GODISNJICA
MARKETING