z 8
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Alem Kopić (37), koji je uhapšen zbog sumnje da je metalnom šipkom ubio svog oca Selima Kopića i povrijedio tetku Š. K., nakon zločina sam je telefonom pozvao policiju i rekao šta je napravio.

Osumnjičeni je zatim sačekao dolazak patrole policije i mirno im se predao. Zločin se dogodio u nedjelju oko 14 sati u njihovoj kući u ulici Kasindolskog bataljona u Istočnoj Ilidži.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je krvavom zločinu prethodila svađa između Alema i njegove tetke, inače očeve sestre. Tokom svađe Alem je dohvatio metalnu šipku i njome je napao tetku, udarivši je u glavu. Selim Kopić je najvjerovatnije stao u odbranu svoje sestra, ali je Alem u naletu bijesa i njega izudarao šipkom po glavi. 

Vjerovatno kada je shvatio šta je napravio Alem je sam pozvao policiju i prijavio zločin. Selim i njegova sestra prevezeni su u Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Nažalost, Selimu nije bilo spasa i preminuo je nedugo po prijemu u bolnicu, dok je teka nakon zbrinjavanja otpuštena na kućno liječenje.

– Motiv svađe koja je dovela do zločina se istražuje – kaže izvor blizak istrazi.

Portparol PU Istočno Sarajevo Neven Kramer kaže da će postupajući tužilac u zakonskom roku od 24 sata ispitati osumnjičenog na okolnosti krivičnog djela.

– Nakon ispitivanja predmetni tužilac će donijeti odluku o prijedlogu za pritvor – rekao je Kramer.

Kako saznajemo, osumnjičeni Alem Kopić ne prolazi kroz policijske evidencije i nikada nije prijavljivan za bilo koje krivično djelo.