Novi iPhone 14 će imati jednu potpuno novu opciju na zaključanom ekranu

Apple će svoje najnovije modele iPhone 14 i iPhone 14 Pro Max predstaviti 13. septembra, a već sada se špekuliše kakve bi sve novine i opcije mogli sadržati.

Među novim mogućnostima o kojima se priča za ‌iOS 16‌ je poboljšani zaključani ekran sa “pozadinama koje imaju mogućnosti poput widgeta”.

Poboljšanja zaključanog ekrana navodno postavljaju temelje za buduće funkcije, uključujući “uvijek uključen” način rada. U analizi koju je objavio Mark Gurman, on tvrdi da će iOS 16 imati potpuno novu specifikaciju koja se odnosi na “uvijek uključen zaključan ekran”.

Pričalo se da će iPhone 13 Pro modeli imati uvijek uključen ekran prošle godine, ali je ta funkcija naizgled ukinuta prije nego što su uređaji predstavljeni u septembru 2021.

Gurman tvrdi da je Apple nastavio raditi na ovoj funkciji te da je sada u razvoju za ‌iPhone 14 Pro‌ i ‌iPhone 14 Pro‌ Max, pružajući “informacije koje se brzo mogu pregledati – slično novim Apple satovima.”

‌iPhone 13 Pro‌ i ‌iPhone 13 Pro‌ Max su bili prvi iPhone uređaji koji su imali ProMotion ekrane od 120Hz, što je omogućeno usvajanjem LTPO panel tehnologije sa varijabilnom brzinom osvježavanja. Trenutni ProMotion ekrani iPhone-a ograničeni su na stope osvježavanja ekrana između 10Hz i 120Hz. S druge strane, LPTO paneli koje koriste kao što su Oppo i Samsung mogu pasti na čak 1Hz kada gledate statičnu sliku ili kada je uređaj neaktivan.

Analitičar ekrana sa dobrim vezama Ross Young nedavno je rekao da “očekuje” da ProMotion ekrani koji se koriste u ‌iPhone 14 Pro‌ i ‌iPhone 14 Pro‌ Max mogu pasti na isti nizak nivo od 1Hz, efektivno uklanjajući hardversko ograničenje koje sprečava Apple da omogući opciju uvijek uključen način rada na ‌iPhone 13 Pro‌ modelima.

Ipak, Gurman prognozira da će do predstavljanja novih modela 13. septembra ova funkcija u potpunosti biti razvijena i omogućena na iPhone 14 i iPhone 14 Pro Max.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE