Novi iPhone 14 Pro i Pro Max modeli bi konačno mogli dobiti jednu željenu funkciju

Apple bi konačno moga implementirati always-on displej na predstojeće iPhone 14 Pro i Pro Max modele.

Prema navodima Marka Gurmana iz Bloomberga, Apple bi pomenutu funkciju mogao da predstavi u okviru iOS 6 softvera. To će iPhone modelima omogućiti da prikazuju limitiranu količinu informacija čak i kada je ekran zaključan.

Gurman ističe da bi verzija always-on moda za iPhone mogla da radi slično onome kako je to na Apple Watch Series 5 i novijim modelima – iPhone 14 Pro i Pro Max će smanjiti frejmrejt zaključanog ekrana kada je always-on mod omogućen, što omogućava uštedu energije dok je displej uključen.

Nije poznato da li će novi iPhone modeli koristiti isti LTPO displej, kakav imaju i noviji Watch modeli. Ovi ekrani, koji manje troše, igraju veliku ulogu u omogućavanju pravilnog rada always-on moda, jer su kreirani kako bi spriječili da uređaji troše previše energije.

Očekuje se da će Apple tokom predstojeće WWDC konferencije, koja se održava 6. juna, predstaviti još neke zanimljive promjene. Tu su multitasking opcije za iPad, slobodno mijenjanje veličine prozora na uređajima, neke aplikacije će biti prerađene i drugo, prenosi B92.