Portal 072info

Novi izborni predmet na Pravu

„Tržišne slobode i ljudska prava u Evropskoj uniji“ izborni je predmet kojeg će u ljetnom semestru moći izučavati studenti treće godine Pravnog fakulteta u Zenici.Radi se zapravo o prvom uspješno ocijenjenom projektu za uvođenje izbornog Žan Mone predmeta ne samo na zeničkom Univerzitetu, nego i na svim ostalim pravnim fakultetima u našoj državi.

– Žan mone poziv nudi mogućnosti za projekte čije su teme evropske integracije i takav projekat se može dobiti samo ako nudite kvalitetnu nastavu vezanu za ove teme, ističe nosilac ovog projekta za Pravni fakultet u Zenici, profesor doktor Zlatan Meškić, koji će biti i predavač izbornog predmeta „Tržišne slobode i ljudska prava u Evropskoj uniji“.

Nastava od ukupno 30 časova odvijaće se tokom narednog semestra na engleskom jeziku, te uz gostujuća predavanja eminentnih profesora iz Hrvatske i Njemačke,.

– Ovim ćemo postati dio jedne Žan Mone porodice predmeta, koji se odvijaju u cijeloj Evropi, čime ćemo povećati i prepoznatljivost diplome naših studenata, koji odslušaju ovaj predmet, ističe profesor Meškić. 

RTVZE

Podijelite članak