Novi predsjednik Saveza RVI Ramiz Šušić iz Zavidovića

Podijelite vijest

vlada-zdk11

U Zenici je ove sedmice održana 20. redovna sjednica Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona. Ovo zasjedanje imalo je i izborni karakter jer je zbog podnošenja ostavke predsjednika Benjamina Preldžića, trebalo izabrati novog prvog čovjeka Saveza RVI ZDK. Na ovu dužnost je izabran Ramiz Šušić iz Zavidovića koji će Savez predstavljati do održavanja redovne izborne sjednice Skupštine Saveza 2016.godine.

Derlegati Skupštine su iskazali nezadovoljstvo aktuelnom revizijom RVI koju provodi Federalno ministarstvo za boračka pitanja kao i određenim odredbama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca te u vezi sa  ostvarivanjem prava po Zakonu o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u Zeničko-dobojskom kantonu. Na ovim pitanjima će predsjedništvo Saveza aktivno raditi u narednom periodu, kazano je na jučerašnjem skupu.

Učešće u radu Skupštine Saveza RVI ZDK aktivno je uzeo i Munib Husejnagić, premijer ZDK u ostavci koji je naglasio nastojanja aktuelne Vlade ZDK da obaveze prema boračkim populacijama pravovremeno izvršava.