Portal 072info

Novi skandal u Zenici: Zeničanima prijeti nova tužba, prvotimac traži raskid ugovora

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nogometaši Čelika u utorak su otputovali za Tursku, gdje će ostati 15 dana, te prema ranije najavljenom odigrati i tri pripremne utakmice. Ali, u vezi s ovim pripremama i odlaskom Zeničana vezan je jedan skandal koji bi mogao rezultirati sudskim epilogom.

U Turskoj se nalazi trenutno 24 igrača, na pripreme iz sada nepoznatih razloga nije otišao treći golman Fikret Karajbić, iako mu je bila ranije rezervisana karta, tako da su crno-crveni u Turskoj s dvojicom golmana Bojanom Pavlovićem i Adisom Nurkovićem.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Karajbić će, kako sada stvari stoje, tražiti raskid ugovora sa Čelikom, ali uz mogućnost tužbe, jer traži da mu se isplate sva dugovanja, piše agencija Patria. A, dugovanja su velika po osnovi neplaćanja obaveza stanarine, hrane, plaća i tako dalje.

„Ja sam dobio kartu i u 12 sati sam bio na aerodromu da letim s ostatkom ekipe. Tada mi je saopćeno da ne idem u Tursku. Nikome nije jasno zašto nisam otišao, ni šefovi štaba ni Uprava kluba mi nije dala pravi odgovor na pitanje zašto sam ostao u BiH. Obratio sam se Sindikatu profesionalnih fudbalera i sad je taj slučaj u njihovim rukama“, kazao je Karajbić.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ovaj golman ističe da će, ukoliko mu Čelik ne isplati sva dugovanja ići sa tužbom, što bi klub koštalo znatno više, jer bi bili primorani platiti kamatu i sudske troškove.

“Mislim da ovo nisam zaslužio, ali polako, neoptrećen sam”, ističe Karajbić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Fikret Karajbić, 25-godišnji mladić iz Zavidovića još kao dječak sa 15 godina čuvao je mrežu reprezentacije BiH do 15 godina.

Jedan period boravio je u Austriji, a nedugo zatim sa 17 godina prelazi u Čelik iz Zenice gdje je golmanske vještine podigao na još veći nivo.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 66
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6