Portal 072info

Novinari prolaze torture: U zgradu Parlamenta FBiH možete ući samo sa faksom, za mail nikad čuli!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ulaz u državne i javne institucije trebao bi biti neometan uz pokaz nekog ličnog dokumenta, ali to ipak ne važi u zgradi Federalnog parlamenta, pa čak ni za novinare, piše novinska agencija Patria.

Naime, da biste prisustvovali sjednici Parlamenta FBiH mediji su dužni najaviti isključivo faksom ime i prezime novinara, ali ako kojim slučajem faks ne prođe onda ste u pravim problemima. To je danas na svojoj koži osjetio i novinar agencije Patria, koji je čak istjeran i iz hodnika, jer faks ne prolazi, a ne postoji mogućnost da svoj dolazak najavite putem maila(!?).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na pitanje novinara zašto mora izaći i iz hodnika, ako je to javna institucija, zaštitar je odgovorio da je „on odgovoran za tu zgradu“, te je bukvalno istjerao novinara.

Pravi pakao prolaze novinari ako slučajno njihovo ime nije na spisku, pa je onima koji slučajno zamjene bolesnog kolegu sa spiska, ulaz onemogućen. Takav pristup zaštitara i osoblja nemaju ni oni u Pentagonu, što je nedopsutivo, jer na svakoj novinarskoj akreditaciji otkucana je molba na kojoj se traži da se novinarima pomogne u izvršavanju njihovih poslova i dozvoli pristup institucijama.

Ipak, u Federalnom parlamentu to ne razumiju, a robuju komplikovanoj proceduri koja na kraju rezultira time da novinar ne završi svoj zadatak!

nap.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME