r 9
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 21, 2021 @ 17:40
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

U centru Zagreba u subotu je održan veliki protest protiv kovid potvrda i aktualnih epidemioloških mjera. Sudionici protesta koji se na društvenim mrežama naziva i “Bijeli tihi marš” od Vlade su tražili ukidanje kovid potvrda, koje su u okolnostima epidemije koronavirusa u Hrvatskoj obavezne u zdravstvu, socijali te državnim i javnim institucijama. 

NER FIT

U toku protesta napadnut je reporter RTL-a Goran Latković koji je o nemilom događaju izvijestio tijekom javljanja uživo u emisiji RTL Danas, a potom i za Večernji list ispričao detalje napada. 

– Snimali smo protest na Trgu, a zatim krenuli prema poziciji javljanja uživo. U tom trenutku krenuli su verbalni napadi, a zatim sam dobio udarac laktom u rebra i nakon toga dva udarca s leđa u glavu. U tom trenutku vikali su stoko – kazao je Latković i dodao da su verbalne uvrede počele od samog dolaska na proteste. 

– Sve kolege iz medijskih kuća danas su se nosili s teškim riječima koje su im pojedinci uputili. Ovim putem želim izraziti podršku kolegicama i kolegama i divljenje svima na hrabrosti i profesionalizmu – dodao je Latković.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Na napad svog kolege osvrnula se i dugogodišnja RTL-ova novinarka Ana Miščević.

– Sramota di mi živimo. Sva sreća pa postoje “ustanove” za zlostavljače, agresivce i primitivce. Goran Latković i ostale kolege ne smiju biti žrtve istih – napisala je Miščević na svom Instagramu nedugo nakon napada.

LIDER