Novo ime u stručnom štabu Sergeja Barbareza

Novo ime u stručnom štabu Sergeja Barbareza

Iz bh. Saveza je potvrđeno kako je Sergej Barbarez uputio tri dodatna poziva za prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije, ali i imenovao novo ime u stručni štab. Promjene stižu na dan kad je David Vuković iz Borca odlučio da se zahvali na pozivu u nacionalni tim.

Dosta uzbudljiv dan za reprezentaciju BiH. Nakon otkaza Davida Vukovića stigle su i zvanične potvrde kako je Barbez uputio tri dodatna poziva za junske prijateljske mečeve.

Brojni mediji su prenijeli vijest kako će novo lice u reprezentaciji biti Madžid Šošić i Nail Omerović, dok je poziv otišao i jednom povratniku.

Naime, Barbarez je odučio naknadno u reprezentaciju odlučio pozvati i Darija Šarića koji je u minuloj sezoni nastupao u prvenstvu Turske.

Međutim, najveći novitet je i novo ime u stručnom štabu pošto je za kondicionog trenera imenovan Mario Čavak.

Čavak je novo ime i očigledno se radi o osobi koja je od povjerenja Sergeja Barbareza i njemu najodanijih saradnika.

“Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine uputio je tri nova poziva za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom.

Dario Šarić (Antalyaspor), Madžid Šošić (Radomlje) i Nail Omerović (Osijek) nova su imena na spisku A tima.

Šarić je već upisao jedan nastup za A tim na gostovanju u Rumuniji 2022. godine, dok su Šošić i Omerović do sada nastupali za U-21 reprezentaciju.

Novo ime u stručnom štabu A tima je kondicioni trener Mario Čavak”, saopšteno je iz NFSBiH.

Podsjećanja radi, BiH će 3. juna gostovati Engleskoj na St. James Parku, a šest dana kasnije u Empoliju slijedi duel sa Italijom.

(Vijesti.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica