Portal 072info

Novo policijsko ubistvo crnca u Los Anđelesu

9 48
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policajci u Los Anđelesu ubili su crnog biciklistu, posljednje u nizu policijskih uboistava Afroamerikanaca, a šerifov ured i advokat porodice žrtve dali su danas proturječna objašnjenja incidenta.

Biciklist, Dijon Kize (Kizzee) 29-godišnji upucan je s više od 20 metaka u leđa nakon što su ga dvojica policajaca pokušala zaustaviti zbog prometnog prekršaja, rekao je Benjamin Ktamp (Crump), odvokat porodice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ured šerifa  tvrdi da je u Kizea ispaljeno manje od 20 metaka. Ubistvo je ponovno pokrenulo proteste u gradu zbog policijske brutalnosti nad crncima diljem zemlje.

Kize se u ponedjeljak poslijepodne vozio biciklom u okrugu Vestmont kada su ga zaustavila dvojica policajaca koja su se vozila uz njega.Bacio je bicikl i dao se u bijeg, a policajci su za njim potrčali, rekao je šerifov glasnogovornik Brendon Din (Brandon Dean).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kize je potom jednoga od njih udario u lice i odbacio hrpu odjeće koju je nosio. Policajci tvrde da je među odjećom bio pištolj i obojica su zapucali u Kizea, kažu u uredu. Din je rekao da ne zna kakav je prekršaj Kize napravio i ustvrdio da je u njega ispaljeno manje od 20 metaka.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)