NOVO POSKUPLJENJE: Evo koje će cigarete poskupjeti od 1. aprila!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U BiH će od 1. aprila poskupjeti dvadesetak vrsta cigareta iz asortimana Tvornice duhana Rovinj, doo Sarajevo, od 10 do 20 pfeninga po kutiji, potvrđeno je danas Srni u Upravi za neizravno oporezivanje BiH.

Rovinjska fabrika duhana je Upravi krajem februara  dostavila zahtjev za povećanje cijena.

Proizvođači i distributeri cigareta i duhana mogu bilo kada u godini povećati cijenu duhanskih prerađevina, s tim što u novoj cijeni moraju biti ugrađeni svi porezi, kao što su važeća trošarina za ovu godinu i pripadajući PDV.

ČITAJ JOŠ:  Dr. Safija Malkić: Mladi se teško odlučuju na osnivanje porodice, u braku uvijek dati prednost lijepim stvarima

Poreski obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta Tvornice duhana Rovinj, čija se cijena povećava, dužni su popisati zalihe tih cigareta sa stanjem na 1. travnja i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave.

Razlika trošarine utvrđena u popisnim listama mora se uplatiti u roku od sedam dana od popisa zaliha, a cigarete na koje je obračunata i plaćena razlika trošarina prodaju se po novim cijenama sve do isteka zaliha, bez obzira što je na njima stara akcizna markica.

ČITAJ JOŠ:  Narodna kuhinja sve teže nabavlja namirnice, spašava ih darežljivost građana tokom ramazana

Poskupjet će: Ronhill, Walter Wolf, Avangard, York..

bh-index.com

GODISNJICA
MARKETING