Nutella Tarika Hadžibegovića koštala fotelje i imovine

afera nutella

Protiv stručnog saradnika u banjalučkom tužilaštvu Tarika Hadžibegovića, a koji je uhapšen u aferi “Nutella” zbog primanja mita, potvrđena je optužnica.

Hadžibegović je uhapšen prilikom primanja mita od 3.000 eura i dvije tegle Nutelle.

Hadžibegovića optužnica tereti da je u periodu od 25. marta do 2. novembra u svojstvu službenog lica, kao stručni saradnik javnog tužilaštva u Banjoj Luci preduzimao određene istražne radnje u krivičnom predmetu koje vodi ovo tužilaštvo.

“Nakon toga je više puta telefonom razgovarao i sastajao se sa oštećenim u ovom predmetu i prenosio istom informacije u vezi sa istragom koja se vodi protiv osumnjičenog, a zatim u više navrata od oštećenog zahtijevao novac kako bi nastavio da preduzima druge istražne radnje i mjere u navedenom predmetu, a koje službene radnje bi morao izvršiti po službenoj dužnosti. Tako se 15. oktobra sastao sa oštećenim u tržnom centru ‘Merkator’ u Banjoj Luci gdje je od oštećenog zahtijevao, a potom i primio novčani iznos od 500 evra. Potom se 2. Novembra ponovo sastao sa oštećenim u istom tržnom centru kada je od oštećenog primio novčani iznos od 3.000 eura”, navedeno je u optužnici.

Optužnicom je predloženo da se od istog oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelom, te da mu sud izrekne mjeru zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, jer postoji opasnost da će obavljenjem tog poziva, djelatnosti ili dužnosti ponovo izvršiti krivično djelo.

Copy
Prethodni članakNe bacajte kore od banane: Evo kako ih možete iskoristiti za cvijeće
Sljedeći članakFranz: Sankcionisati odgovorne za krizu u BiH, prije svega Milorada Dodika