Obavještenje o ponovnom otkazivanju utakmice finala Kupa BiH

Podijelite vijest

Zbog vanredne situacije uslovljene poplavama u BiH, a nakon proglašenja DANA ŽALOSTI u Bosni i Hercegovini, ovim putem vas želimo informisati da se utakmica finala Kupa BiH u nogometu/fudbalu za sezonu 2013/14 između FK Sarajevo i NK Čelik Zenica koja je bila zakazana za utorak, 20.05.2014. ponovo odgađa, a novim termin bit će saopćen naknadno, nakon konsultacije i odobrenja od strane MUP-a KS.

Naime, dana 19.05.2014.godine u 15:00 sati, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac sa saradnicima, održao je sastanak sa predstavnicima Fudbalskog /nogometnog saveza BiH, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, direktorom za takmičenje i upravljenje događajima Elmirom Pilavom i generalnim direktorom FK Sarajevo, Dinom Selimovićem. Tema sastanka je bila organiziranje fudbalske utakmice – Finale kupa BiH između FK Sarajevo i FK Čelik. Nakon analize cjelokupne situacije u Bosni i Hercegovini izazvane prirodnom nesrećom i uvažavajući činjenicu da je u Federacniji BiH i R Srpskoj proglašen dan žalosti, zaključeno je da se shodno tome odigravanje ove utakmice odgodi, odnosno pomjeri za vrijeme kada se za to steknu uvjeti, o ćemu će odlučiti organizator i MUP KS.

Tačan termin odigravanja utakmice biće naknadno određen, o čemu ćemo vas blagovremeno obavijestiti, uz zahvalnost na razumjevanju!

PR FK Sarajevo