Portal 072info

“OBIČNI” LJUDI O KASUMOVIĆU: Od svih ostalih ja ne vidim ikog boljeg, za bolju Zenicu!

fuad kasumovic 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Apsolutna, masovna, podrška Fuadu Kasumoviću, aktuelnom gradonačelniku i kandidatu za novi mandat na poziciji prvog čovjeka grada, ne prestaje stizati iz dana u dan. Gotovo sva istraživanja pokazuju da će Kasumović apsolutno pobijediti u Zenici za gradonačelnika Zenice, a što nikako ne treba čuditi jer je za njegova mandata učinjeno itekako mnogo.

Među brojnim javno upućenim podrškama je i ona Berine Omić, koju donosimo u nastavku:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

-Nikad mi teže izbori nisu pali. Nikad! Toliko da mi se plače od ove muke i nepravde. Od ovog prokletog pritiska dok mi izlijeću na oči sa svih strana, a ja pobjeći ne mogu. Koristim fb zbog posla dok se neko sponzoriše i moli za glaaaas. Koji glas?! Dok su balavci i balavice koji nikad marku svojim trudom i krvlju nisu zaradili, niti upregnuli ikad ičim za dobrobit ikog osim svoje stražnjice, dobili sve na gotovo da se školuju, kahvenišu, drogiraju i oblače, našli hrabrosti uslikati se za pano i pričati nam o promjenama?!

Koliko samo soli treba na rane nasuti, koliko samo tereta preživjeti, koliko samo boli ponijeti na plećima da spomeneš i daš sebi za pravo da uvodiš promjenu?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nema pravde u ovoj zemlji u kojoj kao majka dvoje djece nemam pravo na dječiji doplatak od 14 KM, nemam pravo na besplatno zdravstvo dok me neko ne zaposli pa mi da otkaz kao tehnološkom višku , nemam pravo na besplatan vrtić, niti pravo na išta ikad osim ono što sama svojim trudom i mukom ostvarim!

U ovoj državi radiš ono što ti se isplati, a ne ono što voliš jer drugačije nećeš preživjeti osim ako ne pripadaš strankama koje će te ukopati ili pogurati. Pade mi na um u svom ovom crnilu, kad je babo prije desetak godina sa mojim bratom, prolazio pored Fudine benzinske, Allah mu dao pobjedu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tada nije bio niti načelnik niti išta osim običan čovjek koji je svojim trudom stekao sve što je tada imao. Bio je ramazan i ne znajući ih prišao im je i donio iz svoje benzinske flaše i flaše sokova i keksova da se iftare. Pade mi na pamet i kada je godinama prije mandata prolazeći Čolanom pored omladine gdje se nalazio i moj brat dao novac da naprave česmu gore gdje je nije bilo. Nije bio politički angažovan.

Pade mi na pamet koliko je cesti popravio, cesti kojima nikad niko i nije prošao dok su mještani u suzama pričali o tome! Fuade ti se toga možda i ne sjećaš ali od svih ovih faca za čija dobra se zna samo kad su izbori, jedino ti zaslužuješ pobjedu.

Od svih ostalih ja ne vidim ikog boljeg, za bolju Zenicu. Za bolje sutra. Možda prethodne godine nisu bile dovoljne da se popravi sve što se popraviti mora, ali još uvijek ima vremena da svaka naredna bude bolja od prethodne – poručila je Omić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 781
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kasumović za Raport: Imamo novu većinu, izbacujemo SDA i A-SDA iz vlasti u ZDK

DPA - Portal 072info

KASUMOVIĆ: Očekivao sam rekordnu pobjedu jer sam radio u interesu Zenice i svih građana

DPA - Portal 072info

IZBORNI DEBAKL SDA ZDK: Građani poslali jasnu poruku da je posrnulom Galijaševiću vrijeme da ode

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME