Objavljen impresivni video snimak veoma važne dionice na Koridoru 5C vrijedne 56 miliona maraka

Objavljen impresivni video snimak veoma važne dionice na Koridoru 5C vrijedne 56 miliona maraka

Dionica hercegovačke autoceste Počitelj – Zvirovići sa najvećim i najdužim mostom na Koridoru 5C koji premošćuje rijeku Neretvu u Počitelju uspješno se privodi kraju.

Prema planiranoj dinamici radova bit će puštana u promet prije ljetne sezone i povezat će našu zemlju sa evropskom mrežom puteva.

Autoceste FBiH u ponedjeljak, 8. aprila, objavile su novi snimak na kojem se vidi kako trenutno izgleda ova dionica.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, ugovor o izgradnji poddionice Počitelj – Zvirovići potpisan je 20. juna 2019. godine. 

LOT 1 obuhvata trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići. Veliki most Počitelj nije sastavni dio ovog lota. 2

Izvođač radova je China State Construction Engineering Corporation Limited (Kina), a vrijednost ugovora iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a.

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići finansira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 miliona eura  i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od pet miliona eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Pogledajte:

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS