Objavljen uznemirujući snimak djeteta zaglavljenog ispod trake za trčanje

hqdefault
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Sjedinjenim Američkim Državama je objavljen uznemirujući videosnimak na kojem se vidi trenutak kada traka za trčanje povlači prvo ruku, a zatim i skoro cijelo tijelo dječaka pod traku.

Snimak je objavilo Vijeće za sigurnost proizvoda Sjedinjenih Američkih Država kao upozorenje da se ova sprava za vježbanje ne koristi u blizini djece i kućnih ljubimaca.

Spomenuto se desilo u trenutku kada se dječak igrao u blizini sprave na kojoj je bila djevojčica. Riječ je o spravi proizvođača Peloton vrijednosti više od 4.000 dolara.

Dječak je bezuspješno pokušavao izvaditi ruku, a djevojčica je panično otrčala.

U Vijeću su ukazali na to da se već desilo 39 sličnih incidenata, a u jednom od njih je jedno dijete smrtno stradalo. Upozorili su da sprava može nanijeti povrede opasne po život.

Zato su apelovali da se ne koristi u blizini djece. Preporučuje se da traka za trčanje bude smještena u zaključanoj prostoriji i isključena iz struje dok se ne koristi. Osim toga, sugerira se da bude udaljena od drugih stvari.

S druge strane, iz kompanije Peloton su poručili da je upozorenje netačno i obmanjujuće.

Uvjeravaju da proizvode u skladu s najvećim sigurnosnim standardima i da se vijeće uopće nije konsultovalo s njima prije nego što je oglasilo o ovom slučaju.

Naglasili su da nema potrebe prestati koristiti traku Tread+ sve dok se poštuju upozorenja i upute, prenosi list New York Post.