Oboren rekord u Engleskoj nakon 44 penala, vlasnik kluba išao po hranu i stigao na kraj

Engleski niželigaši Old Wulfrunians i Lane Head oborili su državni rekord nakon što su izveli 44 jedanaesterca u seriji za prolazak dalje u JW Hunt Cupu.

Dosadašnji rekord engleskog nogometa čuvali su U-23 ekipa Chelseaja i Oxforda u EFL Trophyju, kao i Taunton Town i Truro City u Southern League Challenge Cupu. Obje utakmice okončane su nakon 34 jedanaesterca.

Ipak, Old Wulfrunians i Lane Head su oborili rekord i izveli čak 10 jedanaesteraca više. Na kraju je Jack Marsh pogodio za 19:18 i pobjedu domaćina.

Jack je sin prvog čovjeka kluba Simona Marsha koji je propustio veliki dio penal-serije zbog toga što je morao ići po hranu koja je naručena u toku utakmice.

“Bilo je nevjerovatno. Počelo je u 21:35, a završili smo uveliko nakon 22 sata. Nakon 22. penala otišao sam po naručenu ribu i pomfrit, a kada sam se vratio, penali su još uvijek trajali. Stigao sam da vidim pretposljednji penal, kojeg je naš golman odbranio, a onda i onaj kada je Jack pogodio”, rekao je Simon.

Meč je odigran na Castlecroftu, stadionu Old Wulfruniansa, a u pitanju je nekadašnji trening centar člana Premiershipa, Wolverhampton Wanderersa.

IZVORklix.ba
Prethodni članakZnate li za tragediju na snimanju “Bitke na Neretvi” kada je smrtno stradao snimatelj iz BiH?
Sljedeći članakOve prehrambene navike pomoći će vam u snižavanju holesterola