Očekuje se rast cijena goriva do 5 feninga

U ovisnosti od crpke do crpke, vozači dizel u svoje automobile toče za 1,81 KM, uz moguće oscilacije od 5 do 10 feninga.

Benzin je tradicionalno na crpkama za 10 feninga skuplji od dizela. Ono što je posebno zanimljivo je da se već dulje cijene drastično ne mijenjaju.

Cijena sirove nafte najstabilnija je u proteklih deset godina, naveli su strani mediji.Rasta cijena je bilo, ali ne dramatičnih. Tako su, primjerice, cijene nafte prošli tjedan rasle jer se ulagači nadaju da će smanjenje proizvodnje članica OPEC-a uskoro dovesti do pada zaliha, no značajniji rast cijena sprečava povećanje proizvodnje u SAD-u.

Ovakva stabilnost cijena nije zabilježena puno desetljeće. O stabilnosti nafte, kako na međunarodnom tako i goriva na bh. tržištu, kratko smo porazgovarali s poznatim poduzetnikom Tihomirom Tiškom. – Bilo je poskupljenja od nekih 2 posto na svjetskom tržištu, a to je snosila maloprodaja.

Iskreno, sumnjam da će se cijene još dugo zadržati na ovoj razini, kazao je za Večernjak Tiško. Prema informacijama kojima barataju pojedini vlasnici crpki, uskoro bi moglo doći do rasta cijena za 5 feninga…

vecernji.ba