Očistite pluća prirodnim putem uz ovih pet savjeta

PLUCA81120211 696x464 1

Pluća imaju čarobnu sposobnost da se obnove, ali ćete se za to morati potruditi.

Postoji stvaristvari koje možete učiniti za prirodnu detoksikaciju pluća.

Pijte napitke za čišćenje

Važno je znati da poboljšanje stanja pluća počinje negdje između dvije sedmice do tri mjeseca od početka terapije. Dakle, nakon otprilike mjesec dana trebali biste se osjećati zdravije. U ovom slučaju, postoje neka pića koja mogu pomoći u smanjenju sluzi i detoksikaciji ovog organa:

  • Med i topla voda
  • Voda s limunom
  • Zeleni čaj
  • Sok od mrkve
  • Kurkuma i đumbir
  • Pića od banane, špinat, bobičastog voća

Koristite slanu terapiju

Solna terapija je udisanje zraka sa sitnim česticama soli. Zove se haloterapija i alternativni je tretman za probleme s plućima poput astme, bronhitisa i kašlja. Možete posjetiti posebnu slanu sobu ili kupiti svjetiljku od himalajske soli i koristiti je kod kuće.

Uzmite ulje od origana

Ulje origana je prirodni dekongestiv. Napravite mješavinu od 50-50 ulja origana i bademovog ulja. Potrebne su vam jedna do dvije kapi koje ćete nakapati pod jezik i zadržati ih tri do pet minuta, potom isperite usta vodom. Da biste osjetili učinke, morate to učiniti tri puta dnevno tijekom jednog do četiri sedmice.

Tople kupke ne koristite više od tri puta sedmično

Za lakše disanje možete koristiti ovlaživač zraka ili se zagrijati u toploj kupki. Dva do tri puta sedmično dovoljno je ovaj postupak ponoviti da se izbjegnu problemi s kožom. Također, kupka ne smije biti vruća, već ugodne temperature između 32 i 40 stepeni.

Radite vježbe disanja stisnutih usana

Ove vježbe oslobađaju zarobljeni zrak u plućima, poboljšavaju ventilaciju i uzrokuju opće opuštanje. Opustite mišiće vrata i ramena, polako udahnite kroz nos brojeći do dva, ali držite usta zatvorena. Normalan, ne baš dubok udah će biti dovoljan. Stisnite usne i počnite polako izdisati brojeći do četiri. Vježbajte ovu tehniku ​​četiri do pet puta dnevno.

Prethodni članakKovačević: Glasanjem Alkalaja, bošnjački političari su “zgazili” Dejtonski sporazum
Sljedeći članakTeška vremena: Građani jedva sastavljaju kraj s krajem, jagode kupuju na komad