Portal 072info

Od novih nogometnih selektora traže se rezultati

Nakon odluke Izvršnog odbora Nogometnog/ fudbalskog saveza BiH da promjeni najveći broj selektora i članova stručnih štabova svih selekcija, najviše posla imali su članovi Tehničkog odjela. 

Poslije brojnih konsultacija, razgovora, intervjua, te analiza i usaglašavanja ulova, tehnička komisija je predložila Izvršnom odboru svoje prijedloge, koji su usvojeni uz manje korekcije, koje bi trebale da u narednom periodu predlože nadležni organi entitetskih saveza.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Zadatak je u našim uvjetima bio izuzetno složen, jer smo vodili računa o nacionalnoj i entitetskoj zastupljenosti, o kriterijima i referencama, tako da smo nastojali da zadovoljimo ono sve što je najpozitivnije u tim osobama koje ćemo promovisati i biti dio onoga što naše selekcije trebaju da urade u 2015.godini, a znamo kakve nas obaveze očekuju – rekao je Denijal Pirić, tehnički direktor Saveza.

Pred novim stručnim štabovima nalaze se nove i velike obaveze, koje se kao osnovni ciljevi i zadaci Saveza trebaju izvršiti u narednom periodu. Pored obaveza „A“ reprezentacije, po prvi put imamo rezultate sa U19 i U17 selekcijama koje su u elitnom evropskom krugu, što svakoga raduje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Imamo i zadatak stvaranja novih selekcija, imamo odluku Izvršnog odbora da, radi kontinuiteta rada u narednom periodu imamo i ‘parne’ selekcije, gdje će isti selektor imati duplo opterećenje, ali će nam reprezentativci imati kontinuitet u radu – kaže Pirić.

U Nogometnom/fudbalskom savezu planiraju, na prijedlog predsjednika Begića i selektora Baždarevića ‘skaut službu’, tako da ništa što se tiče struke se neće prepustiti slučaju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon nekoliko problema koji su opteretili rad Saveza u planu je da se zajedno sa medijima, sa navijačima, ponovno stvori pobjednički ambijent i da se ostvari uspješan rezultat sa ciljem plasmana na naredno Evropsko prventsvo. 

Fena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME