Portal 072info

OD SUTRA U ZENICI Nogometaši BiH završili prvi dio priprema u Sarajevu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je današnjim treningom završila prvi dio priprema u Sarajeva, a od sutra će boraviti u Zenici.

Trener u bh. reprezentaciji Stephane Gilli zadovoljan je što ekipa ima dovoljno vremena da se pripremi za predstojeći meč. Po njegovim riječima, igrači su spremni, “rade dobro i atmosfera je odlična”.

Protiv Estonije očekuje tešku utakmicu, naglašavajući da u Evropi više nema laganih protivnika.

“Ne smijemo početi utakmicu s razmišljanjem da će biti lako sa Estonijom, znamo da je svaki meč jako važan, posebno kad počinjemo kvalifiikacije. Ne stvaramo veliki pritisak na igrače ali znaju da trebamo pobijediti i to je sve. Koji će rezultat biti, nije važno, ne zanima nas da li je to 1:0, ali znamo da će biti teško i da moramo dobiti ovu utakmicu”, kazao je Gilli.

Očekuje veliku podršku s tribina stadiona “Bilino polje”.

“Počinjemo sa novim kvalifikacijama za SP, siguran sam da će svi biti uz nacionalni tim jer se borimo za odlazak u Rusiju i vjerujem da će kao i ranije stadion biti pun. U Zenici je uvijek bila dobra atmosfera i odlični navijači i u takvom okruženju i mi moramo početi dobro protiv Estonije”, naglasio je.

Na pripremama se nalazi i nekoliko novih igrača koji su se po riječima prvog Baždarevićevog pomoćnika dobro uklopili.

“Zadovoljni smo njihovim radom i zalaganjem. Mislim da im nije bilo teško uklopiti se, a razgovarao sam sa Milićevićem i drugima, jer je ova grupa igrača veoma ljubazna i spremna prihvatiti novajlije. Atmosfera je dobra, svi su došli spremni da pomognu ekipi i čini se kao da su svi zajedno desetak godina. Kada igrate za nacionalni tim, morate biti sretni i morate stalno dokazivati da ste dovoljno dobri i da ostanete tu”, zaključio je Gilli.

Prvi trening u Trening centru NSBiH Zenici reprezentacija će imati u petak poslijepodne.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Počitajte još

Firmi Emg d.o.o. iz Zenice potrebni radnici

Redakcija

U protekla 24 sata: Tri krađe u Zenici

072info

Muftija ef. Dizdarević upriličio prijem za zeničke humanitarce

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box