Portal 072info

Odbijena inicijativa o upošljavanju 309 novih graničnih policajaca

granica bih policija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH primila je k znanju Informaciju o realizaciji Plana implementacije “Pregleda odbrane” i Akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017. – 2027.”, koju je sačinilo Ministarstvo odbrane BiH.

Članovi Zajedničke komisije nisu podržali delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da, u zakonski najkraćem mogućem roku od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda PSBiH, u saradnji s nadležnim organima vlasti, preduzme neophodne radnje s ciljem popunjavanja Granične policije BiH sa 309 novih graničnih policijskih službenika, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Granične policije BiH i potrebom zaustavljanja nezakonitih migracija duž cijele državne granice Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odgođeno je izjašnjavanje o Izvještaju s održane pregledne konferencije o temi “Zakonodavni okvir, aktuelno stanje i planovi institucija BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti”. Usvojen je zaključak kojim se rukovodstvo Zajedničke komisije zadužuje da ažurira i usaglasi zaključke predložene uz ovaj Izvještaj.

Zajednička komisija nije primila k znanju Informaciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i dopis Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u vezi s provođenjem Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji sa EUROPOL-om – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Čamac granične policije BiH ukraden pa pronađen na hrvatskoj strani Save

072info.com

Uhapšen visokorangirani službenik Granične policije BiH

072info.com

Granična policija BiH spriječila više od 70 ilegalnih prelazaka granice

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)