Odličan rezultat mladih bh. sportista: Na Međunarodnom mitingu osvojili šest medalja

ss 14
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Atletičari AK Sloboda Tehnograd osvojili su četiri zlatne i dvije srebrene medalje, te postavili novi državni rekord u konkurenciji dječaka na petom Međunarodnom atletskom mitingu koji je u subotu održan u Beogradu u tehničkoj organizaciji AK Partizan.

Bakir Musić je u trci na 200 m osvojio prvo mjesto istrčavši novi državni rekord u vremenu od 23:48 stotinki. Zlatne medalje osvojili su Nikola Pavljašević u trci na 800 m, dok je Enes Džinić osvojio dvije zlatne medalje i to u trci na 200 m u kategoriji mlađih juniora i u skoku u dalj. Srebrnim medaljama okitio se u konkurenciji juniora u disciplinama 200 m i skoku u dalj Rijad Hasanbaśić.

Ekipa AK Sloboda Tehnograd je na tom mitingu nastupala sa svojih 19 takmičara. Danas ista grupa takmičara/ki kluba nastupa na Novogodišnjem atletskom mitingu kojeg organizuje AK Crvena zvezda u istoj atletskoj dvorani, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.

GODISNJICA
MARKETING