Odlični rezultati Alena Bičakčića iz Ski kluba “ZE-2010” i reprezentativca BiH

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Izuzetno talentirani, mladi skijaš Alen Bičakčić, član Ski kluba “ZE-2010 i reprezentativac BiH, imao je vrlo uspješnu sedmicu.

Učešćem na međunarodnom FIS takmičenju na Sljemenu “Zagreb Trophy 2017” od 13-15.02. je u konkurenciji od preko 20 zemalja i 40 takmičara ostvario odlično 22. mjesto u veleslalomu u kategoriji U14.

Na „Vlašićkom kupu 2017“ u organizaciji Ski kluba „Karaula“ održanom 17.02. osvojio je odlično drugo mjesto u disciplini veleslalom.

ČITAJ JOŠ:  Mladi rafteri SRK Bosna iz Zenice predstavljali BiH na Svjetskom prvenstvu

Isti uspjeh i još jednu srebrenu medalju osvojio je dva dana kasnije na Kozari na takmičenju koje je organizovao Smučarski klub „Banja Luka“. Četvrti uspješan nastup ostvario je na „Malim olimpijskim igrama“ u organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture iz Zenice, sa osvojenim prvim mjestom u kategoriji sedmih razreda, a ono što treba posebno istaknuti je najbolje vrijeme staze kojim je nadmašio sve zeničke osnovnoškolce i srednjoškolce.

Alen trenutno zauzima drugo mjesto u ukupnom poretku Državnog kupa, a očekuju ga još brojna takmičenja u ovoj sezoni.

ČITAJ JOŠ:  Naoružani izraelski specijalci čuvat će svoju reprezentaciju u BiH
GODISNJICA
MARKETING