ODREKLI SE IZLETA: Učenici Druge gimnazije pomogli ugroženom stanovništvu

Podijelite vijest

O angažmanu ljudi širom Bosne i Hercegovine, regije i svijeta pisalo se mnogo proteklih dana, a pomoć iz zemalja inozemstva i dalje pristiže. Ipak, onu najnužniju pomoć definitivno su proteklih dana pružali Zeničani i Zeničanke koji su bili najbliži za uskočiti u pomoć, ali svakako ne treba zanemariti i pomoć svih drugih gradova.

Pomoć koja je pristizala bila je raznovrsna, od odjeće, hrane, lijekova i drugih potrepština, a danas su se učenici II-2 razreda Druge gimnazije u Zenici odrekli razredne kase. Naime, kasa je bila formirana u svrhu odlaska na izlet u kojoj je bilo prikupljeno cca 400 KM ali su se učenici Druge gimnazije, kako nam priča razrednik Dženis Imširović, odlučili ta sredstva donirati ugroženom stanovništvu.

Svoju pomoć uručili su za Nemilu i Topčić polje, neke donacije uručili su lično u Nemili dok su preostale stvari predali u prihvatilište ‘Papirna’ Ansambla Bosniafolk. Uglavnom se radilo, kako ističu učenici, o hrani, higjenskim potrepštinama, pelenama i drugim neophodnim stvarima za ugroženo stanovništvo.