Portal 072info

Održan program “U susret mjesecu ramazanu”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sinoć je u mjesnoj džamiji u Perinom  Hanu održana manifestacija „U susret mjesecu ramazanu“, koju svake godine pred ramazan organizuje Medžlis islamske zajednice Zenica. Ove godine čast da budu domaćini centralne svečanosti u okviru programa koji se organizuje pred početak svetog mjeseca kod muslimana pripala je džematu Perin Han koji ujedno obilježava i jubilej 10 godina svoga postojanja.

Ovo je prilika da pokažemo jedinstvo i slogu našeg džemata a ujedno i sa našim komšijama, prijateljima, gostima podijelimo radost koju nam sa sobom nosi mubarek mjesec ramazan, poručili su ovom prilikom Muris Čančar, predsjednik džematskog odbora i imam Džemal ef. Salkić. Mubarek mjesec ramazan sa sobom nosi posebne duhovne vrijednosti, ali vrijedi istaći dvije, jačanje svijesti i duhovno sazrijevanje, kaže nam hafiz Sulejman ef. Bugari koji je pripremio i posebno predavanje za okupljene vjernike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prigodnim govorom prisutne je pozdravio i muftija zenički Ejub ef. Dautović, dok je u kolažnom dijelu programa nastupio Armin Muzaferija uz pratnju derviškog hora Mesudija.  

RTV Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME