Održan sastanak Koordinacije mjesnih zajednica Nemislkog sliva i Zenicatransa

U prostorijama Mjesne zajednice Nemila održan je sastanak Koordinacije mjesnih zajednica Nemilskog sliva koju čine predsjednici mjesnih zajednica sa ovog područja gdje živi 17.000 ljudi i predstavnika Zenicatransa. Tema sastanka je bila nedavno poskupljenje mjesečnih karata i uslovi koje pruža ovo preduzeće prema mještanima.

Predsjednici mjesnih zajednica neće odustati od traženja boljih uslova za prevoz, od kvalitetinih autobusa, redonvnijih linija i usluge koju pruža Zenicatrans. Neki od zaključaka na ovom sastanku koji su postignuti su:

  • Nadzorni odbor Zenicatransa će već od sljedećeg mjeseca vratiti đačke karte učenicima na cijenu koja je bila prije poskupljena i to će biti na snazi do kraja školske godine
  • Zenicatrans će nastojati da u narednom periodu zajedno sa Mjesnim zajednicama iznađe rješenje za kvalitetniji prevoz. Idejno rješenje je autoubuska stanica u Nemili prema kojoj bi saobraćali busevi iz ovih MZ svako sat vremena te potom jedan veliki autobus vozio putnike svakih sat vremena za Zenicu i nazad. Time se smanjuju gužve i povećava broj linija.
  • Zenicatrans je spremila tender za nabavku novih autobusa i isti će biti raspisan u narednih par dana te će nakon nabavke autobusa biti u prilici poboljšati uslug.

Koordinacija mjesnih zajednica Nemilskog sliva ostaje čvrstog stava da usluga i prevoz mještanima mora biti na najboljem nivou i po najboljim mogućim cijenama, shodno tome ćemo i dalje tražiti da se naši zahtjevi ispunjavaju.