Održan sastanak sa predstavnicima Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

sastanak II februar 2014

Danas, u 18,00 sati, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Fahrudin Bečirović je sa svojim saradnicima održao sastanak sa predstavnicima Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan sa općinskog, kantonalnog i federalnog nivoa.

Na održanom sastanku su predstavnici Saveza iskazali podršku policijskim strukturama u Zeničko-dobojskom kantonu koje su bile angažovane prilikom obezbjeđenja današnjih nasilnih demonstracija.

Takođe su izrazili žaljenje zbog povređivanja većeg broja policijskih službenika koji su, kako su naglasili, tom prilikom samo obavljali svoje poslove i zadatake na očuvanju života i imovine svih građana u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i na očuvanju i zaštiti ustavnog poretka i vladavine prava.

Predstavnici  Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan su tom prilikom naglasili da upućuju apel svim građanima da se uzdrže od činjenja svih nezakonitih radnji i oblika huliganstva i nasilja, te da svoje eventualno nezadovoljstvo rješavaju mirnim i dostojanstvenim putem i dijalogom, kao građani savremenog, demokratskog društva. Takođe su izrazili nadu da će se narušeno stanje javnog reda i mira na području Zeničko-dobojskog kantona i na području drugih gradova u Bosni i Hercegovini normalizovati i dovesti pod kontrolu.

U završnom dijelu sastanka je posebno naglašena obaveza hitnog dokumentovanja svih slučajeva nasilničkog ponašanja, narušavanja javnog reda i mira, činjenja izgreda i napada na ovlaštena službena lica, kao i drugih nedozvoljenih radnji, sa ciljem sankcionisanja počinilaca istih.