Portal 072info

Održan sastanak u školi u Tetovu

U Osnovnoj školi „Hasan Kikić „ Tetovo prije podne je održan sastanak zainteresovanih aktera uključenih u problematiku trajnog i stabilnog rješavanja sigurnosti učioničkog prostora za odvijanje nastave, potvrdila je za RTV Zenica direktorica škole, Hasna Alihodžić.

Sastanak je sazvan povodom incidenta u kojem je tokom proteklog vikenda u jednoj od učionica na spratu otpalo pola plafona, srećom bez težih posljedica.

“Osim predstavnika Uprave škole,sastanku su među ostalim prisustvovali predstavnici nadležne gradske inspekcije, investitora i nadzora radova sanacije krova u ovoj školi, obavljenih prije godinu dana.”

Direktorica Alihodžić je istakla da će nakon detaljnog pregleda stanja učionica, uslijediti otklanjanje sumnjivih dijelova stropa. To znači, da bi se nakon okončanja proljetnog raspusta koji je u toku, moglo neometano otpočeti sa nastavnim procesom. Dodala je da su utvrđeni kratki rokovi za stabilizaciju stanja učioničkog prostora na spratu škole. Ovu školu popodne bi trebao posjetiti i resorni kantonalni ministar, Mensur Sinanović sa saradnicima.  

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box