Portal 072info

Održan sastanak u školi u Tetovu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Osnovnoj školi „Hasan Kikić „ Tetovo prije podne je održan sastanak zainteresovanih aktera uključenih u problematiku trajnog i stabilnog rješavanja sigurnosti učioničkog prostora za odvijanje nastave, potvrdila je za RTV Zenica direktorica škole, Hasna Alihodžić.

Sastanak je sazvan povodom incidenta u kojem je tokom proteklog vikenda u jednoj od učionica na spratu otpalo pola plafona, srećom bez težih posljedica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Osim predstavnika Uprave škole,sastanku su među ostalim prisustvovali predstavnici nadležne gradske inspekcije, investitora i nadzora radova sanacije krova u ovoj školi, obavljenih prije godinu dana.”

Direktorica Alihodžić je istakla da će nakon detaljnog pregleda stanja učionica, uslijediti otklanjanje sumnjivih dijelova stropa. To znači, da bi se nakon okončanja proljetnog raspusta koji je u toku, moglo neometano otpočeti sa nastavnim procesom. Dodala je da su utvrđeni kratki rokovi za stabilizaciju stanja učioničkog prostora na spratu škole. Ovu školu popodne bi trebao posjetiti i resorni kantonalni ministar, Mensur Sinanović sa saradnicima.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

rtvze.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija