Portal 072info

Održana press konferencija povodom prodaje Zeničkog odmarališta “Duće”

Danas je u Maloj sali gradske uprave, gradonačelnik Zenice gdin. Fuad Kasumović održao konferenciju za medije o aktivnostima gradske uprave vezanim za Zeničko odmaralište “Duće”.

Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo na pravnu bitku grada Zenica za ovo odmaralište i istakao da će sredstva dobijena prodajom odmarališta biti uložena u kapitalni objekat shodno željama i potrebama građana Zenice.

Predsjednik Komisije za pripremu i provođenje procedura međunarodnog tendera za prodaju odmarališta “Duće” gdin. Mirsad Heleg izvijestio je prisutne da je ovo odmaralište u vlasništvu grada Zenica. Naveo je da postoji administrativna zabrana upisana na zahtjev Državnog odvjetništva u Splitu koja nije u skladu s odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima iz 1996.godine, koje propisuju da je vlasništvo nepovredivo. Nakon otklanjanja administrativne zabrane Grad Zenica može zaključiti ugovor o prodaji. Po završetku međunarodnog javnog poziva najbolji ponuđač sklopit će sa Gradom Zenica Predugovor o kupovini. Predugovor će regulisati međusobna prava i obaveze obje strane sve do brisanja administrativne zabrane i sticanja uslova za zaključenje konačnog kupoprodajnog ugovora. Početnu cijenu komisija je formirala na osnovu procjene stalne sudske vještakinje. Cijena za kupovinu nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće u “viđenom stanju” ne može biti niža od devet miliona KM. Javno otvaranje ponuda održat će se 28. avgusta 2017.godine.

Podijelite članak