Portal 072info

Održana sjednica GV Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradsko vijeće Zenica danas je većinom glasova usvojilo Informaciju Policijske uprave 1 o stanju bezbjednosti za prošlu i prva tri mjeseca ove godine, a zatim i Izvještaj o izvršenju gradskog budžeta za 2015., sa prijedlogom odluke o rasporedu viška prihoda nad rashodima.

Prihodi u gradskom budžetu, ostvareni u iznosu od blizu 44 miliona maraka, približni su planiranim i ostvarenim rashodima. Ostvaren je suficit u iznosu od 57.250 maraka. “To ne znači da su rezultati rada gradske uprave slabiji, nego da smo se prema javnim sredstvima odnosili domaćinski”, istakao je Dževad Selimović, pomoćnik gradonačelnika za budžet i finansije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jednoglasno je Vijeće usvojilo Izvještaj o izvršenju gradskog budžeta, zajedno sa prijedlogom rasporeda viška prihoda. Pohvalnim je ocijenjen rad zeničke policije u prošloj godini, kao i predložene mjere na unapređenju bezbjednosti građana, koje je Vijeću izložio načelnik Policijske uprave I, Admir Gazić. Tokom prošle godine, bilježi se smanjenje svih oblika kriminala za blizu 14 posto, ali su povećani slučajevi remećenja javnog reda i mira, koji su, kako je utvrđeno, prvenstveno uzrokovani alkoholom, vaspitnom zapuštenošću i lošom ekonomskom situacijom.

Policija je u prošloj godini pokrenula kampanju na suzbijanju i prevenciji vršnjačkog nasilja, pojačala oduzimanje nelegalnog naoružanja i nastavila sa akcijama kontrole saobraćaja. U saobraćaju, ali i u oblasti oblasti imovinskog kriminaliteta i remećenja javnog reda i mira, od koristi policiji je sistem video-nadzora.Vijeće je danas usvojilo Akcioni plan za djecu Grada Zenice, kojem je cilj unapređenje položaja najmlađih Zeničana, kroz raznovrsne mjere u oblastima zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite, sporta, kulture i rekreacije, kao i izvještaje o izgradnji, uređenju i održavanju gradskih ulica i putne mreže i o realizaciji kapitalnih ulaganja u vodoprivredi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Do kraja današnje sjednice usvojeni su i izvještaji o radu sedam javnih ustanova i Gradskog pravobranilaštva.

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME