Održana sjednica GV Zenica

Danas je održana 13. sjednica Gradskog vijeća Zenica na kojoj je usvojen Prijedlog programa rada Gradskog vijeća Zenica za period 1. januar do 31. decembar 2016. godine.Na inicijativu kluba vijećnika SDP-a,Vijeće će u narednom periodu raspravljati o aktuelnoj problematici unutar nogometnog kluba Čelik.Prvi korak u tom smjeru današnji je zaključak kojim se od Uprave Kluba traži cjelovita informacija o poslovanju.

Prijedlog programa rada Gradskog vijeća Zenica za period 1. januar – 31.decembar 2016. godine,prema riječima predsjedavajućeg Nebojše Nikolića, ne razlikuje se suštinski u odnosu na programe usvojene ranijih godina.

Jedini prijedlog na program rada Gradskog vijeća stigao je iz kluba SDP-a. Vijećnik Almir Babajić,zatražio je što brže održavanje tematske sjednice na kojoj bi se raspravljalo o aktuelnoj problematici unutar nogometnog kluba Čelik.

Prijedlog kluba SDP-a je prihvaćen ,a termin kada bi se o ovoj temi moglo raspravljati,biće naknadno određen.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili Informaciju o programima i projektima za mlade u 2015. godini ,Izvještaj o radu Gradskog vijeća Zenica u 2015. godini ,Izvještaj o utrošku sredstava Fonda za ekologiju za 2015. godinu,Program utroška sredstava iz Fonda za ekologiju za 2016. godinu,Izvještaj o radu Gradske narodne kuhinje Zenica u 2015. godini ,te set imovinsko-pravnih i odluka iz oblasti urbanizma.

Copy

RTVZE

Prethodni članakSaznajte kako možete očistiti jetru pomoću grožđica!
Sljedeći članakTajne ljudi sa smeđim očima kojih oni sami nisu svjesni