Oglasila se frizerka Sabina koja je kažnjena sa 3.300 eura: Žensko šišanje sam digla sa 6,64 na 7 eura, očekivala sam opomenu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sabina Samardžija, frizerka iz Hrvatske, koja je kažnjena zato što je cijenu svojih usluga digla za 30 centi, danas se, po prvi put, obratila javnosti.

Saborski zastupnik Mosta, Zvonimir Troskot, na konferenciji za novinare zajedno sa frizerkom Sabinom Samardžijom, upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalaze mali poduzetnici u Hrvatskoj.

“Mali poduzetnici se stigmatiziraju, proganjaju i svaljuje se na njihova leđa ukupna odgovornostekonomske politike” kazao je Troskot.

ČITAJ JOŠ:  Sljedeće sedmice zastoji na granici Hrvatske i Srbije, preporuka “preko BiH”

Sabina Samardžija je tokom današnjeg obraćanja kazala kako je podigla bojanje kose s 19.20 eura na 20 eura i žensko šišanje sa 6.64 eura na 7 eura, a za ovaj čin je kažnjena za čak 3330 eura, prenosi Direktno.hr.

“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu. Podnijela sam prigovor sudu i inspektoratu, a htjela bih da me pozovu kako bih mogla iznijeti svoju obranu i dokaze o povećanju cijena nakon 1. januara, jer su joj narasle nabavne cijene”, rekla je frizerka.

ČITAJ JOŠ:  U Hrvatskoj već počela potražnja za sezonskim radnicima: Ovo su najtraženija zanimanja

Pored toga frizerka je naglasila kako prethodnih deset godina nije mijenjala svoje cijene.

GODISNJICA
MARKETING