bjelasnica
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 3, 2022 @ 17:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon objave informacije da je jučer, 2. januara na Bjelašnici došlo do nesreće u kojoj je jedna djevojčica povrijeđena, oglasila se majka povrijeđene djevojčice i poručila:

“Poštovanje, ja sam majka povrijeđene djevojčice jučer na planini. Prvo da se zahvalim ljudima koji su mi pomogli i Hitnoj pomoći koja je brzo pritekla u pomoć. Moja curica je dobila teži poteres mozga, a oni što su je udarili pobjegli su. Ali naći ću ja njih na zaštitnim kamerama”, napisala je majka J.K. na objavi našeg teksta na Facebook-u.

Ova vijest potresla je mnoge, pa su na Facebook-u počele kružiti razne informacije.

Podsjećamo, prilikom igre na sankanju, jednu djevojčicu su udarile sanke na Bjelašnici, gdje je morala reagirati i Hitna pomoć Kantona Sarajevo.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Između 12 i 13 sati na velikom sankalištu (ispod restorana Han) na Bjelašnici, jednu djevojčicu su udarile sanke. Osobe koje su bile na sankama su odmah pobjegle. Djevojčica se ja mislim zove Zejna, a majka Jasmina. Djevojčica nije mogla ustati pa joj je nas nekoliko prišlo. Majka je bila jako uplašena i u šoku i uspjeli smo im dovesti ekipu Hitne pomoći. Ustanovljen joj je potres mozga i odvezena je vozilom Hitne pomoći”, napisala je I.K. na Facebook stranici u nadi da će neko koje bio na mjestu događaja napisati u kakvom je stanju djevojčica, da li je njeno zdravstveno stanje dobro.

Tragom ove informacije kontaktirali smo Hitnu pomoć Kantona Sarajevo, da provjerimo tačnost informacije i u kakvom je stanju djevojčica.

Međutim zbog velikog obima posla, iz Hitne pomoći KS nam nisu mogli dati više informacija, ali nisu ni negirali da su bili na terenu. 

LIDER