Oglasila se Sebija Izetbegović nakon što je parkirala na trotoaru u centru Sarajeva

sebija izetbegovic automobil 696x365 2

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović kažnjena je sa 40 konvertibilnih maraka nakon što je svoje vozilo nepropisno parkirala na trotoaru u Titovoj ulici u centru Sarajeva.

Supruga prvog čovjeka Stranke demokratske akcije u ponedjeljak je otišla u kupovinu, pa je svoj skupocjeni Mercedes, umjesto na propisni parking koji od Titove ulice nije udaljen više od stotinjak metara, odlučila zaustaviti i ugasiti na jednoj od najprometnijih šetnica u gradu.

Nedavno su mediji “pod lupu” stavili vaše nepropisno parkiranje u centru Sarajeva. Smatrate li da je taj događaj preuveličan ako smo svjedoci da i druge javne ličnosti čine slično, a prolaze neopaženo?

  • Nažalost, da, stala sam na nepropisno mjesto. To ne smijem raditi ni ja, ni bilo ko drugi. Ne opravdava me ni činjenica da se radilo doslovno o tri minute, da sam imala upaljena sva četiri žmigavca i da je policajac rekao: „Nema problema ako nećete dugo“. Naročito ja ne smijem napraviti takvu grešku, jer ne želim biti uzor nekima u činjenju nečega što nije propisno. To što i masa drugih čine tako nešto, čak i mnogo gore od toga, pa ugrožavaju  sigurnost drugih u saobraćaju, nimalo me ne opravdava.
  • Platila sam kaznu, ali je ona ništa spram onoga koliko mi je bilo neprijatn – Izjavila je Sebija Izetbegović za Hayat.ba