Oglasili se iz NK Čelik: Dižemo se iz pepela poput Fenixa

Navijači vjeruju u svoje ljubimce i žive za dan kada će se evropske utakmice igrati na Bilinom polju. Proteklih dana su se pojavile informacije da je NK Čelik zbog dugovanja upitno dobijanje licence za novu sezone Premijer lige, ali iz Čelika ističu da se to sigurno neće desiti, odnosno da će dobiti licencu.

Oglasili su se na službenoj facebook stranici.

“NK “Čelik” u tekućoj takmičarskoj sezoni BH Telecom Premijer lige ostvaruje zapažene sportske rezultate i nakon niza sušnih godina, u kojima se strahovalo ne samo za sportski rezultat, nego i za puku egzistenciju samog kluba, predstavlja značajan sportski faktor sa realnim pretenzijama da izbori mjesto na tabeli koje vodi u evropska takmičenja. Ova činjenica svakako veseli sve dobronamjerne ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu koji se sa nostalgijom sjećaju Čelikovih uspjeha u legendarnim utakmicama sa evropskim klubovima kao sto su Fiorentina, Sparta, Udinese, Ujpest, Trazbonspor, Gent…
Međutim, očigledno postoje centri moći i snage kojima ovakav razvoj situacije ne odgovara pa lešinarski rovare i baš onako licemjerno i “ispod žita” preko podaničkih medija pokušavaju unijeti smutnju, nered i zabunu. Kako ne bi bilo zabune, za sve one dobronamjerne, a pogoto za licemjerne i nedobronamjerne, ovim putem želimo naglasiti da će NK “Čelik” dobiti licencu za narednu takmičarsku sezonu”, ističu iz NK Čelik, te dodaju.

“Postupak licenciranja je još uvijek u prvostepenoj fazi i menadžment NK “Čelik” je do sada uradio sve kako bi ispunio sve formalnosti za ispunjavanje svih neophodnih uvjeta za dobijanje iste. Sve eventualne sporove ili moguća dugovanja prema pojedinim fudbalerima će biti uredno regulisana u skladu sa zakonima države BiH i vazećim propisima NS BiH.
Dakle, Čelik je mnogo jači i čvršći nego sto su se mnogi ponadali, poput Fenixa se diže iz pepela i sivila ispodprosječnosti i ponovo će zasijati na BH fudbalskom nebu ma koliko te nekoga žalostilo i frustriralo”.

SportSport.ba

Prethodni članakVlada ZDK-a osigurala više od 10 miliona KM za potrebe boračke populacije
Sljedeći članakZENICA | Radnici “ArcelorMittala” protestiraju zbog neisplaćenih plaća: Biju Nair podnesi ostavku!