Oglasio se i kapiten Emir Spahić u vezi protesta u BiH!

11
FOTO: 072info.com
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Povodom višednevnih prosvjeda oglasio se i kapiten nogometne reprezentacije BiH.

Emir Spahić / kapiten BiH reprezentacije na Facebook stranici:

“Da, desilo se to danas da se građanska hrabrost napokon probudila i da se razumijemo, nisu to huligani nisu to divljaci. Nisu to divlja djeca. To su djeca koja svaki dan roditeljima traže 2 KM za kafu, to su djeca koju svaki dan izbacuju iz vozila javnog prijevoza, to su djeca, čiji roditelji su živote davali i od zivota odvajali da im djeca imaju gdje živjeti. Ne nazivajte ih huliganima, ne nazivajte ih divljacima. Željkoviću ne poredi tu djecu sa Četnicima koji su oteli nekome roditelje bracu i sestre. Ne govorite Željkoviću da djeca Sarajeva nisu gladna… nije ni sve ni u hljebu, na taj hljeb Željkoviću treba nešto i da se stavi.

Kantoni ove zemlje su višak. Višak su i Zeljkovic i Bubica i Budimir i Nikšić i cijela parlamentarna skupština i struktura vlasti.
Da, izgorile su naše zgrade, nasi objekti i mi ćemo ih izgraditi, a šta vi već danas radite??? Da li možda namještate već nekome tendere za obnove objekata, dali već birate tendere i ponude za obnovu bilo koje štete?

Kantoni treba da se ukinu i ugase. Gradske uprave treba da vide svoja područja. Treba gasiti entitete, mijenjati Ustav, gasiti Dayton.”