6C100BD7 55BF 41E6 A169 1A9E95800178
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 6, 2022 @ 11:35
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) trajeveć sedmi dan, a reporter portala 24sata javio se s lica mjesta na kojem je policija radila uviđaj. 

Srbijanska policija pretpostavlja da je mladić upao ili ušao u rijeku. 

Zadržavao se kod žardinjere i pretpostavlja se da je upao ili ušao u rijeku. Ronioci policije pretraživali su područje tako da su jednog kolegu vezali špagom oko pojasa i spustili ga da prepipava teren.

Ronioci se mogu zadržati u vodi 20-30 minuta u ovakvim uvjetima, a onda moraju izaći van. Patrolni brodovi su prolazili područjem Save.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Policija se koristi i dronove za pretragu područja, pregledavaju se i male uvale.

Jučer se u potragu uključio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i poručio kako policija poduzima sve i neće odustati od potrage.

Policija se koristi i dronove za pretragu područjaPolicija se koristi i dronove za pretragu područja FOTO: TELEGRAF. RS

Naredbe za vještačenje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Više javno Tužilastvo u Beogradu jedini daju i davaće zvanične informacije o potrazi za nestalim državljaninom Hrvatske, Matejem Perišom, rekao je danas Tanjugu viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Sve druge informacije koje se pojavlju u medijima nisu zvanične, niti potvrđene, jer ovo tužilaštvo u saradnji sa MUP-om aktivno učestvuje i usmjerava potragu nestalim mladićem, kazao je on.

U cilju pronalaska nestalog, donijete su naredbe za izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera, kao i naredbe za vještačenje DNK profila sa mjesta gde je mladić viđen posljednji put.

Preduzimaju i sve druge neophodne radnje u cilju rasvetljavanja navedenog događaja.

Podsjetimo, u Beogradu sedmi dan traje potraga za Matejom Perišem, koji nestao u noći između 30. i 31. prosinca.

Nadzorne kamere

Nadzorne kamere snimile su mladića nalik Mateju kako izlazi iz kluba Gotik i odlazi prema Savi. Kasnije su se pojavile snimke mladića kako trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taksi, kao da od nekoga bježi.

O novim okolnostima i saznanjima do kojih se bude došlo u toku potrage, javnost će biti blagovremeno obavještena, sapćili su jučer iz Višeg javnog tužilaštva.

Potraga za mladićem i dalje traje, a tužilaštvo je u stalnom kontaktu sa policijom.

LIDER