Portal 072info

Oglasio se MUP ZDK o filmskoj potjeri na M-17

Hapšenje Aslanija u Hecama
Hapšenje Aslanija u Hecama
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 20.06.2020. godine, oko 18,00 sati, u mjestu Mravići, općina Doboj Jug, od strane nepoznatog lica otuđeno je putničko motorno vozilo “VW Touran”, registarskih oznaka T20-E-974, vlasništvo lica D.H. 

Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici, koji su obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe radi vršenja uviđajnih radnji, te su o navedenomodmah upoznate susjedne policijske agencije, kao i svepolicijske stanice na području iz nadležnosti Uprave policijeMinistarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi pronalaska otuđenog vozila, kao i pronalaska izvršiocaovog krivičnog djela. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Koordinacijom policijskih patrola i razmjenom informacija, potvrđeno je da se pomenuto vozilo kreće iz pravca Doboja prema Zenici, te da se nije zaustavilo na jasno izdatu naredbu policijske patrole Policijske stanice Nemila, koja se za istim dala u potjeru. Sporno vozilo se velikom brzinom nastavilo kretati magistralnim putuem M-17, ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju. U mjestu Hece, Grad Zenica, nepoznati vozač, bježeći od policijskih patrola, zaustavlja vozilo i trčeći se udaljava u pravcu šume. 

Odmah nakon toga, brzom i koordiniranom akcijom, jake policijske snage su blokirale navedeno područje, te u kratkom roku locirale lice i isto lišile slobode. Izvršen je i pregled navedenog lokaliteta, kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti a koje je lice odbacilo prilikom bjekstva.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nakon lišenja slobode utvrđen je identitet lica, te je potvrđeno da se radi o licu A.S., rođenom 1977. godine, iz Tuzle, koje je predato službenicima Policijske stanice Doboj Jug radi vršenja kriminalističke obrade i doklumentovanja izvršenog krivičnog djela, nakon čega je predato na nadležnost službenicima Policijske stanice Maglaj, budući da se sumnjiči da je 13.06.2020. godine, na području Maglaja, otuđilo suhomesnate proizvode iz jedne trgovinske radnje. 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

MUP ZDK: Upozorenje građanima na obavezu nošenja zaštitne maske u zatvorenim i na otvorenim javnim prostorima

072info.com

Osigurat ćemo potpunu zakonitost i transparentnost u izboru novih policijskih službenika

072info.com

Drama u Visokom: Mladić skočio u Bosnu, svi se digli da ga traže, a on se iznenada pojavio na vratima kuće

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6