Oglasio se osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić: Srbi su izbjegli uništenje, granica na Drini bi bila neprijateljska

561A31C6 42D4 4A82 9E88 47DCA472DA4D
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bivši predsjednik RS i osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić rekao je kako smatra da su Srbi izbjeli uništenje koje im je bilo namijenjeno, te da je RS jedna od najvažnijih novih činjenica, koja je, kako je napisao u autorskom tekstu za “Večernje novosti“, nastala kao odbrambeni grč.

Karadžić navodi da nije nastala RS, da bi granica Srbije na drini bila neprijateljska, barem u onolikoj mjeri koliko su neprijeteljske one druge dvije, a da bi, kako ih navodi “zapadni prijatelji”, lakše izdiktirali rješenja koja bi Srbija morala ispuniti. Prema njegovim riječima, da nije formirana Republika Srpska, u Srbiju bi se slilo novih dva miliona osiromašenih Srba iz BiH i onih koji su “dobježali” u BiH.

Plitkoumne insinuacije da bi neko nagovorio Srbe da ratuju

– Imali smo uvid u planove međunarodnih organizacija, koje su projektovale ogroman broj izbjegličkih naselja u užoj Srbiji – napisao je Karadžić za “Večernje novosti“.

Govoreći o odbrani naroda, Karadžić je istakao da su “gospodari svijeta” obezvrijedili sve, pa postaje nepristojno željeti da opstaneš u takvom svijetu, ali da oni koji vode narod moraju ispuniti obavezu odbrane i opstanka. On je dodao da bez svijesti u srpskom narodu da je “odbrana sa životom skopčana”, kako kaže Njegoš u Gorskom vijencu, ne bi bilo ni RS.

– Plitkoumne su insinuacije da je pojedinac ili grupa nagovorila milion i po Srba u BiH da ratuju bez potrebe, jer Srbe na to niko ne bi mogao da navede, pošto svaki misli “Dušan je il` Miloš” – naveo je Karadžić.

Izdaja naroda se uvijek pokušava pod maskom modernosti

Ovaj ratni zločinac tvrdi da se izdaja naroda uvijek pokušava u ovom ili onom obliku pod maskom “učenosti”, “modernosti”, “emancipovanosti” ili rasprostranjenim stranim ideologijama, sredstvima kojima pribjegavaju prizemni i sebični duhovi. 

Postavljajući pitanje kako to da su se srpski saveznici sa Zapada okrenuli protiv Srba, a u korist Hitlerovih rješenja, Karadžić je poručio da Srbima, ipak, bolji dio Zapada nije neprijatelj i da nezavisni duhovi, kao što je Harold Pinter, vide sve i nisu protiv Srba.

– Oni su, nažalost, manjina, rijetki kao i svi dragulji, ali su dragocjeni. I običan narod je bolji od svojih vlada, koje inertnu većinu manipulišu medijima, ali ni to ne mogu bez rasističkog “označavanja” cijelog našeg naroda – poručio je Karadžić.

Izbjegli uništenje

On je tvrdi da, ipak, vjernost narodu i njegovim pravednim težnjama, nema cijenu i daje dobre rezultate, od kojih je jedan RS.

– Isti oni koji bi sačuvali svaku biljku, ne mare za očuvanje cijelih naroda, koji su uništavani i svedeni na ništa primjenom nasilja i inženjeringa, te ocijenio da danas to sa centralizovanim i globalizovanim svijetom može biti i malignije, jer se ti zli poslovi povjeravaju “lokalnim izvođačima” – navodi Karadžić.

Karadžić je naveo da su u posljednja dva stoljeća narodi pokoravani i marginalizovani uglavnom nakon “označavanja” cijelih naroda na rasistički način, “odobravajući” tako ubijanje bilo kog pripadnika.

– Šta će biti sa nama Srbima? – pita se Karadžić, te dodaje:

– Nama je taj proces počeo krajem 20. vijeka i još nije okončan. Iako smo protjerani i uništeni na mnogim našim prirodnim staništima, nismo uništeni. A možda ćemo dočekati “zajedničko rješenje” i dijeliti sudbinu i prijatelja i neprijatelja, jer smo izbjegli rješenje namijenjeno samo nama, odnosno uništenje – ocijenio je ratni zločinac Karadžić u autorskom tekstu za “Večernje novosti“.