Portal 072info

Oglasio se Tito Bosnia: Otac mi je dao ime u nadi da će tako dati optimizam BiH

Novinar iz Indonezije Tito Bosnia koji je zbog svog neobičnog imena i prezimena postao hit na društvenim mrežama u BiH, sada se i oglasio. S obzirom da su se mnogi pitali da li je to njegovo stvarno ime, on se obratio građanima Bosne i Hercegovine putem Twittera i otkrio ko mu je dao ime.

“Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U posljednjih nekoliko dana, identitet mog imena privukao je veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini. Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki obožavatelj Josipa Broza Tita. Dao mi je ime u nadi da će tako dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je jednom doživjela građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad služio kao premijer, a potom i kao predsjednik. To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju o mom imenu. Hvala vam puno, moje čestitke i poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine”, poručio je novinar koji radi za CNBC Indonezija.


U arhivi Googlea, ali i CNBC-ijeveg YouTube kanala ima nekoliko videa na kojima ovaj novinar izvještava, a svaki put je potpisan kako Tito Bosnia.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 17
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box