OGLASIO SE ZA 072INFO: Policija selektivno sankcionisala vozila ispred Uglovnice, kazna samo Kasumoviću?

OGLASIO SE ZA 072INFO: Policija selektivno sankcionisala vozila ispred Uglovnice, kazna samo Kasumoviću?

Pripadnici policije MUP-a ZDK večeras su na prostoru ispred Uglovnice sankcionirali vozila koja su bila nepropisno parkirana.

Zanimljivo, iako je ispred Uglovnice bilo desetak automobila, prekršaj je uručen samo jednom vozilu, onom od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Parkirana, nesankcionisana vozila ispred Uglovnice

Da se radi o selektivnom sankcioniranju, smatra i sam Kasumović koji u izjavi za “072info” ističe kako pozdravlja sankcioniranje za nepropisno parkiranje, ali ne i što to nije učinjeno za sva vozila. 

-Istina, bio sam večeras na koncertu koji se održavao na Trgu, kao suorganizator. Nije bilo slobodnog parking mjesta pa sam se parkirao ispred zgrade Uglovnice svjestan da je to prekršaj. Stoga, pozdravljam prekršajni nalog koji me zatekao, međutim, zamjeram što je to bilo samo na mom vozilu.

Parkirana, nesankcionisana vozila ispred Uglovnice

Nije, dakle, problem u kazni, tako treba činiti sa svima pa i sa gradonačelnikom. Smatram da policija ne bi trebala birati vozila koja će kazniti. Iako imam 24 sata pravo na službeno auto, vozim svoje privatno na ovakve događaje. Sretan sam i zadovoljan da policija ovako radi, ali poenta je da želim policiju kod koje smo svi jednaki. Nije dobro da se to selektivno radi – kaže Kasumović u izjavi za “072info”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica