OGROMNO INTERESOVANJE MATURANATA: Uspješno održana manifestacija ‘Dan otvorenih vrata UNZE’

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tradicionalna manifestacija Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici, održana je danas u auli Fakulteta za metalurgiju i materijale, okupivši veliki broj srednjoškolaca, zainteresovanih za nastavak svog obrazovanja u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Uz promociju zeničkog Univerziteta i ovaj put maturanti su dobili svu potrebnu pomoć i informacije, koje su im bile potrebne za adekvatan odabir njihovog budućeg studija.

– Manifestacija Dan otvorenih vrata zeničkog Univerziteta bila je prilika za sve učenike završnih razreda srednjih škola da od rukovodstva i profesora Univerziteta, studenata ali i na postavljenim info štandovima, dobiju sve potrebne informacije o mogućnostima studiranja na zeničkom Univerzitetu, kao i uslovima smještaja u Studentskom centru, kaže docent doktor Samir Lemeš, prodekan Politehničkog fakulteta u Zenici.

ČITAJ JOŠ:  Gdje su danas zločinci iz Srebrenice: Neki su profesori, neki žive u inostranstvu, a neke porodice žrtava gledaju svaki dan…

Uz ovo maturantima su predstavljene i sve organizacione jedinice zeničkog Univerziteta, sa detaljima vezanim za njegove odsjeke i nastavne programe, a organizovan je i obilazak pojedinih laboratorija.

Interesovanje maturanata za današnju manifestaciju, kao i uvijek bilo je veliko, s tim što su ovaj put srednjoškolci najviše zanimanja pokazali za studije na zeničkim tehničkim fakultetima.

RTVZE

GODISNJICA
MARKETING