Portal 072info

Ojadili ministricu: Biseri provalilo u kuću i ukralo jedan šaraf iz laptopa

t 31
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković prijavila je ovih dana lokalnoj policiji i svom osiguranju provalu u jedan od objekata u njenom vlasništvu, saznaje „Dnevni avaz“ iz dobro obavještenih izvora.

Ono što je posebno indikativno, kako nam je rečeno, jeste da je riječ o dvostrukoj provali u kuću u centru Sarajeva, pri čemu su iz nje izneseni samo privatni prijenosni računari.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Usred dana

Kako saznaje Avaz, dodatne sumnje na cijeli slučaj baca i to što je utvrđeno da su računari u oba slučaja vrlo brzo vraćeni u objekt! 

Računare, kako nam je rečeno, koriste članovi porodice državne dopremijerke i šefice diplomatije, ali ne ona lično.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Naravno, sve je prijavljeno nadležnim institucijama. U prvi mah su utvrdili da je iz prizemlja objekta usred dana ukraden laptop. Prijavili su provalu i krađu, ali su šokirani kada su ujutro zatekli vraćen računar. Nakon forenzičke analize, utvrđeno je da je cijeli hard disk, kao i privatni podaci koji su se na njemu nalazili presnimljeni – rekao je izvor blizak ministrici.

Ministrica Turković je kratko u izjavi za „Avaz“ potvrdila da je prijavljena provala u jedan objekt u Sarajevu, ali nije htjela govoriti detaljno o slučaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– O svemu su obaviještene nadležne institucije – istakla je.

Sadržaj diskova

No, samo nekoliko dana nakon prvog slučaja, utvrđeno je da je i drugi računar koji je bio u objektu odnesen i vraćen za kratko vrijeme. Sve ovo je, kako saznajemo, moguće jer se u objektu koristi uglavnom gornji sprat, dok su privatni računari bili u prizemlju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Pokazalo se da je nekome, očito, bilo posebno interesantno to šta se nalazi na diskovima – naveo je naš sagovornik.

Nedostaje šaraf

Riječ je, kako saznajemo, o privatnim računarima i nikakvog službenog korištenja tih uređaja nije bilo niti računari imaju veze s poslovima ministrice vanjskih poslova. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Analizom je utvrđeno da na jednom od hard diskova nedostaje šaraf, što ukazuje na to da je disk, vjerovatno, skidan i vraćan u računar – tvrdi izvor.

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Turković razgovarala sa Šehovićem: Animirati građane izvan BiH da glasaju na lokalnim izborima

072info.com

Turković: Pozdravljamo svaki korak ka normalizaciji odnosa, posebno u ekonomiji!

072info.com

Bisera tvrdi da mladi trebaju ostati u BiH: Preko leđa građana poslala sina u Katar, sinovima “običnih” majki poručila da se posvete privatnom sektoru

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)