Oko ruba jezera Garda u Italiji se konstruiše jedna od naljepših biciklističkih staza na svijetu

Screenshot 4 98
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Do kraja ove godine je planiran završetak izgradnje biciklističke staze oko ruba jezera Garda u Italiji. Njena planirana dužina iznosi 140 kilometara. Konstrukcija se realizuje u okviru projekta Garda by Bike.

Projekat će obuhvatati postojeće staze, a dodatno će biti izgrađene nove. Prije tri godine je otvoren dio u dužini od 2 kilometra. Kreće od Capo Reamola na zapadnoj obali u sjevernom pravcu. Nalazi se blizu litica te pruža fantastičan pogled. Međutim, još uvijek ne stiže do Rive del Garda.

https://www.facebook.com/watch/?v=639552810082514

Biciklistička staza je široka i prilagođena porodicama jer nema strmih uspona. Napravljena je od drveta i odgovara svim vrstama bicikala. Biciklisti su impresionirani ljepotom i arhitektonskom elegancijom. Po kompletiranoj dužini staze će se moći kretati i pješaci. Sportisti i ljubitelji prirode će uskoro moći uživati u novom ruhu jezera Garda.

Projekat Garda by Bike će se prostirati kroz regije Lombardija i Veneto, kao i pokrajinu Trento. Planirane su i veze do evropskih biciklističkih ruta kao što su Eurovelo Route 7 i Eurovelo Route 8.