Portal 072info

OKONČANA IZRADA GRAFITA: Sedam legenda NK Čelik u centru grada (FOTO)

Nakon nekoliko dana koliko je trajala izrada velikog grafita u centru Zenice, u neposrednoj blizini Sinagoge kod Kamenog mosta, uspješno je okončana izrada grafita posvećenog za sedam najvećih legendi čuvenog kluba iz Zenice, Nogometnog kluba Čelik.

Na ovom grafitu, čija je izrada organizovana od strane NGG “Za Čelik” uz veliku podršku navijačke skupine Robijaši, nalazi se sedam najvećih imena kluba iz Zenice, koji su dali najveći doprinos za razvoj i popularizaciju kluba od njegovog osnivanja.

Tako se na grafitu nalaze likovi i imena Muje Mujića, Josipa Lalića, Alojza Renića, Mehmeda Buze, Fadila Talića, Jasmina Hajduka i Senada Brkića.

Ovaj grafit, napravljen je povodom 70. godina Nogometnog kluba Čelik, te sigurno spada u jedan od najvećih grafita u ovom gradu posvećen crno-crvenom klubu.

Grad Zenica i Zeničani, ljubitelji i poznavaoci kluba iz Zenice dobili su jedan lijep poklon, ali i lijepu uspomenu na sedam legendi koje su obilježile Nogometni klub Čelik od njegovog postojanja, pa do danas.

[Galleries 700 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box